WordPress CMS

Het Content Management Systeem WordPress

Het WordPress CMS maakt gebruik van de PHP-programmeertaal. Alle content die via het CMS wordt ingevoerd wordt opgeslagen in een MySQL-database.
WordPress is een Open Source Content Management Systeem waarmee u heel eenvoudig uw eigen website of blog kunt beheren. De opmaak van pagina’s is binnen dit CMS door middel van thema’s (themes) of zelfgemaakte template files aan te passen. Hierdoor hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van de vormgeving die WordPress levert . Tevens zijn er talloze plugins beschikbaar die allerlei functies aan uw weblog of website toevoegen.

De community van het WordPress CMS

Een belangrijk argument om voor WordPress als CMS voor uw website te kiezen, naast de uitbreidbaarheid, is het groot aantal gebruikers die dit CMS systeem kent. WordPress is een Open Source CMS. Een Open Source CMS heeft twee belangrijke kenmerken:

  • de programmacode van het CMS is vrij beschikbaar;
  • de gebruiker van de software mag de programmacode wijzigen, aanvullen en opnieuw verspreiden.

Een Open Source CMS kenmerkt zicht vaak door een vrij grote groep gebruikers die zich actief bezighoudt met de verbetering van het CMS. Deze groep noemen we de ‘WordPress community’.
Dit is een groot voordeel van WordPress, want u kunt er zeker van zijn dat ernstige fouten snel opgelost worden en dat de ontwikkeling van dit CMS systeem doorgaat.

Een WordPress CMS wat voor u?

Gbdesign maakt onderscheidend en professioneel webdesign en zet dit om tot WordPress websites. Bent u geïnteresseerd? Neem dan gerust contact op om uw wensen met ons te bespreken.